opdrætteren

Mit første møde med den engelske springer spaniel var i 1982, da jeg var tre år gammel, hvor min mor hentede Bardos Ullabella hjem fra Mogens og Birthe Hansen på Fyn. Hjemme blev den kendt som Sasha, og var i mange år frem en betroet kammerat.

Soltau2010

På udstilling i Soltau, Tyskland, 2010. Fra venstre mod højre: Sieger’s Aida, Sieger’s One Never Knows og Sieger’s Bluffing And Betting

Sasha lagde fundamentet til interessen og kærligheden til den engelske springer. Alligevel skulle der gå fem år, fra hun sagde farvel i 1995, til jeg selv købte min egen første hund i 2000. Hunden, der kom til at lyde navnet Nushka, kom fra Kennel Sieger’s i Viborg og blev sendt derfra med stambogsnavnet Sieger’s Aida.

Egentlig var det ikke meningen, at Nushka skulle være så meget andet end en velopdragen hyggehund. Måske med en enkelt lydighedsprøve, eftersom jeg havde luret, at bestå sådan en ville give en titel på stambogen. Nushka endte med at få sin LP1 titel. Det var bare ikke hendes første, men hendes 21.

Min konkurrenceånd har klart været en af årsagerne til, at interessen for hundearbejde tog fart, men Nushka var uden tvivl en anden stor faktor. Det var på grund af hendes evner og medfødte instinkter, jeg fortsatte til træning, tog jagttegn, gik på markprøver, udstillinger og diverse prøver.

DM_Dressur2010

På prøve med Sieger’s Bluffing And Betting

Med tiden kom flere hunde til og i 2012 tog jeg DKK’s opdrætteruddannelse og fik mit første kuld hvalpe på egen hånd under kennelmærket Avida. Frem til 2013 var der fuldt hus og en sofa fyldt med hunde, men grundet ændrede personlige forhold var tiden ikke til at kunne aktivere en springer spaniel korrekt, og hundeholdet blev stille og roligt afviklet.

Jeg har stadig fornøjelsen af at eje hunde, men det sker på delebasis, hvor hundene bor hos de mennesker, jeg deler ejerforholdet med. Her har de det hver især som blommen i et æg, og der er ingen tvivl om, at de er knuselsket hvor de bor og hører hjemme.

Det er ikke utænkeligt, at jeg snart får springer igen. Ligesom der også er hvalpe på tegnebrættet i samarbejde med nogle af de, jeg er så heldig at deleje hunde med.

Ekstroem_jagt_AnneDaya