Vores avlsfilosofi

Hvalpe er ikke noget, der er meget af her hos Avida.

Hvilket blandt andet har noget at gøre med, at opdræt og det at have hvalpe er et stort arbejde og et stort ansvar. Ikke alene overfor racen og hvalpene. Men også overfor hvalpenes nye familier, der skal leve sammen med deres springer spaniel mange år frem i tiden.

Selvom den perfekte hund ikke findes, må og skal opdræt være en stræben mod perfektion.

Der er fire grundpiller, der for mig udgør en god og racetypisk engelsk springer spaniel:

  • sundhed
  • brugsegenskaber
  • udseende (konstruktion)
  • temperament

De fire hænger i høj grad sammen!

Sygdom kan eksempelvis give sig til udtryk i temperamentsproblemer. En dårlig konstruktion kan gå udover sundheden og manglende fokus på brugsegenskaber kan give en forkert “tænding”, der igen kan udmønte sig i temperamentsproblemer.

Et godt temperament er hjørnestenen!

otte uger med fuld fokus

De første uger af hvalpenes liv er centreret om deres mor og hvalpekassen. Men fra de er ca. 4 uger og frem til de er klar til at flytte hjemmefra, når de er omkring 9 uger gamle, er der fuld fart frem. Socialisering er en vigtig del af en opdrætters arbejde, sådan at hvalpen er klar til at møde den store verden, når den flytter hjemmefra.

I hvalpenes opvækst er der socialisering på skemaet ca. tre gange om ugen. Det kan enten være vi får besøg eller tager ud i verden på besøg. Men ligeså vigtigt som det er for hvalpene at få gode oplevelser, er det, at de også lærer at være i ro og får tid til at absorbere de mange indtryk, de bliver udsat for.

Her kan du se mere om, hvordan hvalpe vokser op her hos os. 

Springer spaniel hvalp sove hygge
Samvittighedsfuldt avlsarbejde

Avl er ikke en eksakt videnskab, og der er meget, man ikke kan garantere, når det gælder levende individer. Men med et ordentligt benarbejde og samvittighedsfuldhed i sit avlsarbejde, er man nået et godt stykke videre på vejen mod den perfekte springer spaniel.

For mig er den engelske springer spaniel en brugshund. Den kan sagtens leve et langt og lykkeligt liv uden at gå på jagt eller prøver, men jeg mener, at brugsegenskaberne er nøglen til den mentalt velafbalancerede hund.

 

Avl og opdræt engelsk springer spaniel