CHCH DKCH PLCH LUCH SE(UCh) intch
Wildomar's Tomorrow's Dream

"Tinka"

En ægte livsnyder

Tinka er så mild, at det næsten er for meget. Selv de mest irriterende hanhunde, vi møder på vores vej, har hun højst et skuldertræk tilovers for.

Helt generelt prøver Tinka at ignorere alle irritationsmomenter i sit liv væk. Og hvis andre hunde kunne finde på at skælde hende ud, fordi hun har stukket næsen lidt for dybt i andre hundeejeres lommer, kan hun slet ikke forestille sig, at den skarpe henstilling skulle være henvendt til hende.

Det siges at en springer er madglad, men Tinka sprænger alle rammer. Det er kun, når vi træner jagtlige øvelser, at mad bliver ligegyldigt. På alle andre tidspunkter skruer hun op for charme og sørgmodige spaniel-øjne, i et forsøg på at hive en godbid ud af et eller andet to-benet væsen, der er i hendes umiddelbare nærhed.

Tinka er på alle leder og kanter alt det, jeg forventer af en springer. Sød, omgængelig, mild og rolig. Men også med en fremragende lugtesans, elsker udendørs aktiviteter. Og selvom hun aldrig går af vejen for en mudderpøl eller en tur i vandet, nægter hun at gå tur, hvis det regner, når vi åbner hoveddøren.

markprøver

Tinka er udstyret med en formidabel næse, og har et herligt drive når det gælder arbejde. 

Hun har i 2023 bestået markprøve (begynderklasse), begynder land-vand og senest også apporteringsprøve. Vi fortsætter arbejdet og får forhåbentlig flere prøver i kalenderen i 2024.

udstilling

Trods det har været sparsomt med deltagelse på udstillinger, har Tinka hevet en del titler og topresultater hjem allerede. Og det også til trods for, at covid også har sat en ordentlig kæp i hjulet for den type aktiviteter – og så i en alder hvor hun ville være på sit højeste. 

Trods det sparsomme antal udstillinger, har Tinka opnået mange gode resultater: dansk, svensk, schweizisk, polsk, luxembourgsk og international udstillingschampion.

mere om tinka

(Kahdensiskon Brilliant Future x Another Dream From Avendesora Poland)

Tinka kom til os, da hun var ca. 2,5 år gammel. Det var en kæmpe tillidserklæring og gave fra Justyna, der opdrætter springere under navnet Avendesora. Justyna og familien bor på et fantastisk landsted ca. en time nordvest for Warszawa.

Jeg har kendt Justyna i langt over ti år, og vi har haft mange snakke om springere, hundetræning og opdræt henover årene. Så da jeg måtte sige farvel til en ung hund på grund af HD, gav Justyna mig lov til at overtage Tinka, som hun selv havde fået hjem fra kennel Wildomar v. Sanna Kavén i Finland.

Tinka fik et kuld hvalpe hos Justyna i 2020 og kuld her hos os i 2022 samt 2023. 

Næste kuld er planlagt med forventet fødsel i januar 2023.

Info

Køn: Tæve

Født: 10.05.2016

Hofter: B

Øjenlyst: Fri (november 2022)
(inkl. gonioskopi)

Fucosidosis: Clear (DNA-testet)

PRA Cord-1: Clear (DNA-testet)

AMS & DAMS: Clear (DNA-testet)

Er en springer racen for dig?