Springeren som

familiehund

Den engelske springer spaniel klistrer! Den vil være med og den vil være det absolutte centrum for familiens opmærksomhed. Springeren går gerne med på toilettet og er altid at finde ved dine fødder, især hvis du er i køkkenet.

Den elsker selskab og sætter stor pris på, hvis der kommer gæster. Springeren gør sjældent, og alle der nærmer sig hoveddøren, vil blive taget imod med venlighed og stor entusiasme.

Springeren er ikke en såkaldt enmandshund, der kun orienterer sig mod et enkelt familiemedlem. Selvom den bestemt vil foretrække den, der tilbyder mad og sjove aktiviteter. Tinka herhjemme er glad for hele familien, men det er umuligt for mig at deltage i en gemmeleg, eftersom Tinka altid vil sidde lige foran mit gemmested. Det skyldes helt klart, at hun er min hund. Det er mig, der går alle turene, træner og fodrer.

Selvom de andre nok så ivrigt prøver at lokke med kæl og godbidder, vil Tinka altid ende med at ligge og vente ved hoveddøren, hvis jeg ikke er hjemme.

Springeren er en klog og kræver derfor, at der er styr på den basale træning og opdragelse. Hvis en springer keder sig, finder den på noget at lave. Og det er ikke altid påfund, vi som mennesker sætter videre stor pris på. Heldigvis er springeren en nem hund at træne, og det kræver ikke mange eller lange træningspas, at holde hunden glad.

For en social hund er det længe at være alene, når familien er væk en hel skole- og arbejdsdag, og forventer derfor, at når I er sammen, så er I virkelig sammen. Derfor bør springeren også sove i soveværelset hos en familiens medlemmer, så antallet af alene-timer ikke bliver for mange. Har man ikke lyst til det, og vil man hellere være indendørs end at gå lange ture på tomme, vintervåde gader, så skal man vælge alt andet end en springer.